ZSV uručio priznanja novinarima i medijskim kućama

Zemljoradičke zadruge su svojevrstan integrativni faktor poljoprivrednika. One su prepoznate i kroz agrarne mere i konkursne linije na pokrajinskom i republičkom nivou, a udruživanje je najbolji način za osnaživanje poljoprivrednika, čulo se na godišnjem skupu koji tradicionalno organizuje Zadružni savez Vojvodine.

U prisustvu predstavnika republike i pokrajine , uglednih zadrugara uglednih poslovnih partnera Zadružnog saveza Vojvodine sumirani su godišnji rezultati zadružnog sektora, u kojem se, godina na izmaku po rezultatima ocenjuje kao uspešna, prenosi Radio televizija Vojvodine.

-Tokom ove godine osnivane su nove zadruge, i to značajan broj.  Ovaj trend zastupljen je u poslednje tri godine i tačno se vidi da su programi podstivanja zadrugarstva uticali na to da se mladi ljudi koji su možda imali dileme sada slobodnije i brže odlučuju da osnuju zadrugu, rekla je Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine.

I ovog puta zadružni savez Vojvodine uručio je priznanja onim novinarima i medijskim kućama koje su dale poseban doprinos afirmaciji zadrugarstva i udruživanja. S obzirom na to da 2020 , zbog zdravstvene situacije , skup nije bio održan , ove godine su uručene dve nagrade.

Miša Berček i Jelena Nestorov
Miša Berček i Jelena Nestorov Bizonj

Za 2020- tu priznanje je dodeljeno jedoj od osnivača i odgovornoj urednici portala Agroportal – znanje je moć, novinarki revije Dobro jutro i predsednici Društva agrarnih novinara Jasni Bajšanski, a za 2021 godinu nagrađena je revija TOP srbija, odnosno njen osnivač i urednik Mihajlo Berček.

– Posebnu pažnju posvećujem zadrugarstvu razumevajući da život jednog sela ima perspektivu samo kada u njemu postoji zemljoradnička zadruga koja posluje stabilno i kontinuirano. Zbog toga je tokom mog novinarskog rada zadrugarstvo uvek bilo u fokusu. Smatram da od zadrugara mnogo toga možemo da naučimo, pre svega da smo zajedno jači. Svim zadrugarima i poljoprivrednicima čestitam predstojeće praznike i želim da im naredna godina bude berićetna i isplativa, poručila je Jasna Bajšanski.

Jasna Bajšaniski i Jelena Nestorov
Jasna Bajšaniski i Jelena Nestorov Bizonj

Njen kolega Mihajlo Berček naglasio je da je posebno uživao u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine i sa zadrugarima.

-Mislim da sam njihova iskustva, njihove muke i uspehe preneo tako što sam ih „spakovao“ i prikazao lepim rečima. Velikim delom i oni su zaslužni što sam dobio ovu nagradu, rekao je Berček.

Nagrađeni posebno ističu značaj zadruga za svaku seosku sredinu, a zadrugari poročuju da su i za narednu godinu postavili ambiciozne ciljeve.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

31.03.2024.

Obuka za poljoprivrednike

18.03.2024.

Zadrugarstvo i njegov značaj za razvoj privrede Republike Srpske

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

25.01.2024.

130 godina zadrugarstva u Srbiji

17.10.2023.

Treća zadružna škola – Bač

14.08.2023.

Nikola Mihailović izabran na novi mandatni period od 2023. do 2028. godine

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca