Za sva čula – Dragić vina

Priča o vinogradima porodice Dragić počinje pre svih priča i ljudi, onda kada se na mestu gde sada raste vinova loza talasalo Panonsko more. Ono je za sobom ostavilo peskovitu zemlju na kojoj je nastajala istorija ljudske civilizacije. Od Vinčanske, preko antičke civilizacije, tu su živela ili samo prolazila, ostavljajući za sobom tragove, plemena od kojih će nastajati buduće nacije – Panoni, Kelti, Sarmati i Jazigi, Goti, Dačani, avarski i hunski ratnici-konjanici, a uz sve njih Sloveni koji su na ove prostore došli da puste korene svoje budućnosti i naše prošlosti. Na ovoj raskrsnici su se sretali Vizantija i Rim. U čvor su se vezivali Istok i Zapad, iz čijih daljina su stizali brojni narodi, pišući istoriju mnogo veću od komada zemlje na kom su tražili sreću i svoje mesto pod suncem. Suncem pod kojim sada zri naše grožđe.

Baš pod tim parčetom neba porodica Dragić je iznajmila svoj prvi vinograd. Zatim ga je kupila i proširila, ne samo zbog roda koji je donosio, već i zato što je vaspitavao njihova tri sina, čineći od njih snažne i vredne ljude. Ustajalo se pre zore i uvek mnogo radilo, čuvalo i negovalo. Ljubav i vreme su rađali prva vina.

Porodica se uvećavala baš kao i vinogradi, stizale su nove generacije koje su odrastale i rastu s ljubavlju prema zemlji i vinovoj lozi. Tako je 1972. godine nastala vinarija porodice Dragić, koja i danas sa drugima deli svoju strast prema dobrim i kvalitetnim vinima nastalim na dlanu plodne ravnice.

Vinarija Dragić je mala porodična vinarija nastala na ideji proizvodnje vina za lične potrebe. Vina su napravljena od grožđa iz sopstvenog vinograda u kojem su pretežno autohtone sorte. Nakon više decenija iskustva u uzgajanju vinograda i proizvodnji vina odlučili smo se da ljubiteljima vina pružimo priliku da uživaju u našim proizvodima. Vinarija Dragić je sada registrovana i moderno opremljena, sa uvedenim HACCP Standardom i upotrebom najnovije tehnologije u proizvodnji vina.

U ponudi imaju vino kibic, randes, pudar, lepuška, pudar, nemirac  i aurora.

 

Novosadski put bb, Zrenjanin

+381 23 530 457

[email protected]

 

Povezano