Med vrhunskog kvaliteta kod Milana Vladisavljevića

“Moj otac Branko  Vladisavljević je od ranog detinjstva pokazao interesovanje za pčelarenje, pa je još šezdesetih godina prošlog veka od iskusne pčelarke iz Gospođinaca, Majkice Zelić, dobio osnove pčelarskog znanja, priča nam Milan i dodaje:  Već 1978. godine Vladisavljević pčelinjak je sa dvanaestak pčelinjih društava i kvalitetnim medom zadobio određeni broj redovnih potrošača meda u Gospođincima. S razlogom, zato, godinu 1978-u smatramo godinom osnivanja Vladisavljević pčelarstva”.

Branko Vladisavljević , Milan Vladisavljević , i Mirko Vladisavljević  su udruženim snagama već 1995 godine uvećali broj pčelinjih društava na četrdesetak. Od tada pčelinjak je progresivno rastao i dostigao broj od oko dve250 košnica i stotinak  pomoćnih društava.

“Iz ljubavi prema pčelama, ali i iz ljubavi prema našim cenjenim potrošačima, angažovano radimo u pčelarstvu, naročito oko najvažnijeg – izborom najčistije prirode kao pčelinjeg staništa za sakupljanje nektara. Brižnim planiranjem, u toku medonosne sezone, omogućujemo našim pčelama sakupljanje nektara u najčistijoj prirodi bagremovih, lipovih i drugih šuma i livada, kao i na organskim plantažama uljane repice i suncokreta firme , ističe Milan Vladisavljević.

Vladisavljević pčelarstvo se opredelilo za “AŽ – Grom” sistem košnica kontejnerskog tipa koje su, kamionom, brzo i lako prenosive uz najminimalnije uznemiravanje pčela.

Medonosna sezona za Vladisavljević pčelarstvo teče po unapred planiranoj strategiji selidbe pčela, tako da pčele gotovo uvek sakupljaju nektar u pažljivo biranoj najčistijoj prirodi, na brižno planiranim lokacijama. Ne cvetaju svake godine u proleće i leto iste biljne kulture jednako dugo, što ponekad utiče na umanjen rod određene vrste meda. U toku medonosne sezone pojavljuju se vremenske praznine kada cvet ne medi ili ne medi dovoljno.

Prinos po košnici kao ističe Milan je od 15 do 20 kg  u  poslednje vreme, a on pamti i kada je bilo i  40 kg po košnici. Sve to po njegovim rečima zavisi od vremenskih prilika. Nažalost u poslednje vreme klima se promenila, sve je drugačije nego pre.  Rani mrazevi, kišovite godine, sve to utiče na prinos.

Vasiljevići imaju prodavnicu u svom mestu, celo selo dolazi kod njih da kupi med, šalju I brzom poštom, učestvuju I na sajmovima, a prodaju i na veliko.

Sa TO organizacijom Žabalj imaju odličnu saradnju tako da pakuju i  u male teglice, koje služe kao poklon, I kao promocija Opštine.

Osim pčelarstva Milan ističe da imaju 50 do  jutara zemlje. Milan je član Novosadsko društvo pčelara, a od skoro je Opština Žabalj osnovala društvo pčelara.

Vrata Vladisavljević pčelarsva su otvorena za sve posetioce, a posebno za ljubitelje zdravog i ukusnog meda. Posetioci mogu da iskoriste mogućnosti: degustacije meda, razgledanje prostorija za vrcanje i pakovanje meda, gledanje pčelinjih društava sa adekvatnom pčelarskom zaštitnom opremom i direktnim upoznavanjem intenzivnih mirisa meda, voska i cveća.

Takođe nudimo mogućnost uživanja u vožnji Poni kočijom, kao i mogućnost jahanja Poni konja od strane dece. Poni konji kao i svi naši brižno birani kućni ljubimci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Posetite Vladisavljević pčelarsvo sa svojom porodicom ili u grupi i doživite nezaboravne trenutke u neposrednoj blizini pčela, kućnih ljubimaca, dečijeg igrališta i prijatnog seoskog ambijenta našeg prostranog dvorišta, oblikovanog da oduševi i ostane nezaboravna uspomena.

Ponudu za grupe, do najviše 50 gostiju, obuhvata:

*Mali poklon med za dobrodošlicu

*Mala Pčelarska akademija (30 minuta)

*Degustacija 3 do 5 različitih vrsta meda

Povezano

Iz ove kategorije