Pčelarima 30 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za sufinansiranje investicija u pčelarstvu, čija je vrednost 30 miliona dinara.
Danas dodeljujemo ukupno 126 ugovora nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koji su dobili podsticaje za uzgoj pčela. Sredstva koja smo opredelili veća su za pet miliona dinara u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, i broj prijavljenih za subvencije namenjene unapređenju pčelarstva u našoj pokrajini znatno je veći nego ranijih godina – istakao je Božić prilikom današnje dodele ugovora vojvođanskim pčelarima.
Resorni sekretar je naveo da kupna vrednost investicije iznosi preko 57,4 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa nešto više od preko 50% sredstava, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.
Kada je reč o podnosiocima prijava, među kojima su fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, potom kada se radi o ženama nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, prema Božićevim rečima, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Ne propustite ove radove na pčelinjaku

09.04.2024.

Saradnja ratara i pčelara mora da postoji

28.03.2024.

Problemi zbog nektara gloga

26.03.2024.

Cvetovi ove voćke daju obilje nektara i cvetnog praha

13.03.2024.

Dobra vest za pčelare

11.03.2024.

Zašto je mart kritičan u pčelarstvu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca