Hladno ceđeni sokovi vrhunskog kvaliteta

Gazdinstvo Petrović iz sela Lazarevac kod Kruševca ,  vodi mladi bračni par Aleksandar i Jelena, sa svojom decom Andrejem i Sofijom. Do pre nekoliko godina živeli su  u gradu i onda su rešili da se vrate  na selo.

“Naše porodično gazdinstvo postoji preko 20 godina, nalazimo se u selu Lazarevac, na polovini puta između Kruševca i Trstenika, u brdovitom kraju, na par kilometara od reke Morave.

Po narodnom predanju selo je ovo ime dobilo zbog toga, što je nekad u njemu bio pčelanik i letnjikovac Cara Lazara, koji bi ovde provodio izvesno vreme preko godine.

“Bavimo se proizvodnjom voćnih sadnica, svežeg voća i hladno ceđenog soka, od voća koje proizvedemo u našim zasadima”, priča nam Jelena.

 

“Start je bio poljoprivredno gazdinstvo nakon toga smo otvorili firmu za prodaju sadnica, a od skoro smo otvorili preduzetničku radnju, koja se bavi preradom voća.

“Selo Lazarevac je poznato po proizvodnji voćnih sadnica i kalema. Videli smo šansu da se i mi bavimo tim poslom, krenuli smo u tu priču pre 8 godina.  U našem zasadu imamo najviše jabuku, zatim krušku, šljivu, priča nam Aleksandar.

Srbija ima idealne klimatske uslove za uzgoj voća. Njena teritorija je bogata mikroklimatskim uslovima koji savršeno odgovaraju proizvodnji organskog voća, što je ključan razlog optimizma u razvoju ovog sektora. Još uvek, Srbija ima jednu od najčistijih zemalja Evrope pa je većina voća uzgajana u savršenim uslovima, ručno ubrana i pažljivo spakovana i skladištena.

Kao članica udruženja poljoprivrednih proizvodjača kompanija AgroCorpDuo DOO je prisutna u agro biznisu još od 2002 godine i danas predstavlja jedan od lidera u proizvodnji voćnih sadnica i loznih kalemova. Kroz intenzivnu implentaciju svetskih tehnologija u agraru, usavršavanje kadrova kao i kontinuirano unapređivanje znanja nastoji da ide u korak sa svetskim trendovima. Sedište kompanije AgroCorpDuo DOO je u Kruševcu.

“Trenutno smo prisutni na tržištu zemalja u regionu, Evropske unije, Rusije. U okviru kompanije mnogi raznovrsni poslovi su organizaciono podeljeni na četiri dela, priča nam Aleksandar i dodaje,  to su: primarna poljoprivdena proizvodnja, koperacija i otkup, agrotrgovina, proizvodnja hrane.

„Kvalitetne voćne sadnice se oduvek bile važan činilac zasnivanja voćnjaka. Za podizanje savremenih voćnjaka moraju se poštovati sledeći zahtevi: rano stupanje u plodonošenje, visoka rodnost, dobar kvalitet ploda, kontrola bujnosti i dr.

Ove zahteve može da ispuni samo visokokvalitetna voćna sadnica. Ukoliko je sadni materijal nekvalitetan, postavljeni zahtevi intenzivne voćarske proizvodnje neće moći da se ostvare pa zato proizvodnji sadnog materijala treba posvetiti posebnu pažnju.

Obezbeđivanjem kvalitetnih repromaterijala omogućena je proizvodnja sadnica koje će u zasadima dati očekivane rezultate. Zahteve savremene rasadničke proizvodnje mogu da obezbede samo dobro opremljeni rasadnici, koji imaju specijalizovan stručni kadar za proizvodnju sadnog materijala, odgovarajuću opremu i mehanizaciju kao i komercijalnu službu.

Poslednje decenije u Srbiji je uvedena sertifikovana proizvodnja voćnih sadnica. Sertifikovana proizvodnja sadnog materijala garantuje visoke standarde u rasadničkoj proizvodnji.

„U okviru svoje poslovne strategije koja podrazumeva velika ulaganja radi postizanja najboljeg kvaliteta, uvek se odlučujemo za podloge najviše klase i nabavljamo ih kod najčuvenijih proizvođača, ističe Aleksandar na kraju. 

Sokovi su prirodni, bez šećera, aditiva, konzervansa.

Dostavu vršimo svakog dana kurirskim sluzbama na teritoriji cele Srbije. Za porudžbine preko 2000 din – poštarina gratis. Naše proizvode možete poručiti na sledeće načine:

 

tel: 069/3875254

fb: galaproduct

insta: gala.product

mail: [email protected]

Povezano