Otvoren Poljoprivredni sajam u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu svečano je otvoren 18. Šumadijski sajam poljoprivrede, na kome se predstavlja više od stotinu izlagača stočarske i biljne proizvodnje.

Manifestaciju je otvorio Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević, a prisutne zvanice je pozdravio gradonačelnik grada Kragujevca Nikola Dašić, kao i direktor Šumadija sajma -Aleksandar Štajn. Zajednički su iskazali zahvalnost našim poljoprivrednim proizvođačim, što su uprkos okolnostima koji nas prate poslednjih par godina zbog celokupne epidemiološke situacije, pokazali otpornost i volju da ovu manifestaciju učine održivom.

Foto: Ivan Nikolić

„Ova godina je bila teška za  poljoprivrednike i zbog toga su veoma značajni podsticaji i lokalne samouprave i resornog ministarstva. Za subvencije je bilo dostupno 50,6 milijardi dinara. To su značajna sredstva, ali naši poljoprivrednici zaslužuju još snažniju podršku. Očekujem da će im nova Vlada pružiti značajnu podršku kako bi im ova  mehanizacija, koja je ovde izložena, bila dostupna, istakao je Radošević.

Foto: Ivan Nikolić

Na izložbi krava za najbolja grla simentalske rase, ovogodišnji partner sajma, kompanija „Meggle“, uručiće prvu nagradu – junicu.

Foto: Ivan Nikolić

Prisutni če moći da prate  predavanja i tribine iz  oblasti  poljoprivrede, o izložbe stoke i sitnih životinja.

Manifestaciju organizuje Šumadija sajma, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Radno veme sajma je od 10 do 20 časova, a u nedelju do 18 časova. Ulaz i parking su besplatni.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca