Javni konkurs za finasiranje projekata u oblasti poljoprivrede

Gradska uprava za društvene delatnosti raspisala je Javni konkurs za finasiranje i sufinasiranje projekata udruženja i organizacija u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Kragujevca.

Za ovu svrhu iz budžeta grada Kragujevca opredeljeno je 500 hiljada dinara.

U skladu sa Pravilnikom kojim su definisani postupak, način i kriterijumi za vrednovanje i ocenjivanje projekata i obezbeđivanje sredstava za realizaciju, Gradska uprava za društvene delatnosti utvrdila je prioritetne oblasti od javnog interesa za grad Kragujevac u oblasti poljoprivrede.

O predlogu Gradske uprave diskutovalo se na Javnoj raspravi na koju su bili pozvani  predstavnici poljoprivrednih udruženja, a koji su kroz predloge i sugestije imali priliku da učestvuju u odlukama Komisije o selekciji predloženih programa i projekata.

Iz Gradske uprave ističu da je važno da programi budu sadržajni sa kompletnom pratećom dokumentacijom, kao i da je potrebno da budžet bude detljno obrazložen i predviđeni troškovi racionalno opisani i objašnjeni.

Pravo podnošenja prijave, kao i pravo na na dobijanje i korišćenje sredstava po ovom konkursu, imaju udruženja i organizacije koja imaju sedište na teritoriji Republike Srbije.

Jedno udruženje može podneti najviše dva predloga projekta i najviše dva predloga projekta jednog udruženja mogu biti odobrena.

Prelimilarna lista vrednovanja i rangiranja će, nakon isteka konkursa, biti objavljena na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i oglasnoj tabli organa Grada.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

19.05.2024.

Aleksandar Martinović: Evropska unija najznačajniji spoljno–trgovinski partner Republike Srbije

18.05.2024.

Miloš Vučević: Međunarodni poljoprivredni sajam snažna je podrška privredi Srbije

17.05.2024.

Sutra počinje najvažniji agro-biznis događaj

15.05.2024.

Konkurs za nabavku opreme

01.05.2024.

Miloš Vučević: Rast stočarstva jedan od prioriteta i sprovodiće se kroz mere i aktivnosti usmerene na očuvanje stočnog fonda

26.04.2024.

Konkurs za korišćenje sredstava za subvencije u poljoprivredi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca