Javni konkurs za finasiranje projekata u oblasti poljoprivrede

Gradska uprava za društvene delatnosti raspisala je Javni konkurs za finasiranje i sufinasiranje projekata udruženja i organizacija u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Kragujevca.

Za ovu svrhu iz budžeta grada Kragujevca opredeljeno je 500 hiljada dinara.

U skladu sa Pravilnikom kojim su definisani postupak, način i kriterijumi za vrednovanje i ocenjivanje projekata i obezbeđivanje sredstava za realizaciju, Gradska uprava za društvene delatnosti utvrdila je prioritetne oblasti od javnog interesa za grad Kragujevac u oblasti poljoprivrede.

O predlogu Gradske uprave diskutovalo se na Javnoj raspravi na koju su bili pozvani  predstavnici poljoprivrednih udruženja, a koji su kroz predloge i sugestije imali priliku da učestvuju u odlukama Komisije o selekciji predloženih programa i projekata.

Iz Gradske uprave ističu da je važno da programi budu sadržajni sa kompletnom pratećom dokumentacijom, kao i da je potrebno da budžet bude detljno obrazložen i predviđeni troškovi racionalno opisani i objašnjeni.

Pravo podnošenja prijave, kao i pravo na na dobijanje i korišćenje sredstava po ovom konkursu, imaju udruženja i organizacije koja imaju sedište na teritoriji Republike Srbije.

Jedno udruženje može podneti najviše dva predloga projekta i najviše dva predloga projekta jednog udruženja mogu biti odobrena.

Prelimilarna lista vrednovanja i rangiranja će, nakon isteka konkursa, biti objavljena na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i oglasnoj tabli organa Grada.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.07.2024.

Zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

18.07.2024.

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima

08.07.2024.

Raspisana dva javna poziva namenjena poljoprivredinicima

04.07.2024.

Poljoprivrednicima 46 traktora

26.06.2024.

Poziv bankama za kreditiranje

21.06.2024.

Ukupno 4,5 miliona dinara za podsticajne mere u poljoprivredi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca