Med i lekovito bilje danas u Vranju

Anđela Tomić, Apis plus, Jarkovac
Anđela Tomić, Apis plus, Jarkovac

Peti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana, Treći međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda i Prvi sajam ženskog inovativnog preduzetništva otvoren je Sportskoj hali u Vranju.

Sajam je otvorio  Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, I tom prilikom istako da je od samog početka,  da već peti put otvara Sajam.

Njegovi utisci su da je sajam svage godine sve bolji i bolji.

Ministarstvo se, u saradnji sa SPOS-om, pomaže pčelarima, i subvencije po košnici su povećanje.

Pčelarstvo u Srbiji napreduje i drago mi je da je sve više mladih ljudi koji su nosioci pčelarske proizvodnje i suguran sam da ima perspektivu“, istakao je  je Stanojević.

Sajam se održava u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, uz podršku grada Vranja i Turističke organizacije Vranja, a u saradnji sa Društvom pčelara “Matica” iz Vranja.

Sajam je sa međunarodnim učešćem i osim domaćih izlagača okupiće i izlagače i goste iz Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Republike Srpske, Turske i Crne Gore.

SPOS je u saradnji sa Gradom Vranjem obezbedio da ulaz na sajam i ove godine bude besplatan za sve zainteresovane pčelare i građane, a obezbeđen je i besplatan parking za izlagače i posetioce u dvorištu sportske hale, besplatni štandovi za izlagače, kao i do 30 odsto promotivnog popusta na kotizaciju za izlagače.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Berba i čuvanje kukuruza

Posto vremenski uslovi dozvoljavaju u narednom periodu na području Pčinjskog okruga, predstoji berba ranih i

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca