Sajam pčelarstva na Tašmajdanu evo i šta se nudi

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je danas 48. Međunarodni sajam pčelarstva koji  organizuje Društvo pčelara Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograd.

Sajam se kao i svake godine održava u parku Tašmajdan, od 28.09  do 02.10.

Ovaj sajam je jedinstvena prilika da građani Beograda od izlagača, eminentnih pčelara Srbije, direktno kupe med i ostale pčelinje proizvode proverenog kvaliteta.

– Sajam pčelarstva je najveća manifestacija ovog tipa na otvorenom. Manifestacija podstiče pčelare na međusobnu saradnju i razmenu. Posebno mesto u pratećem sadržaju sajma imaju edukativni programi – predavanja o inovacijama za pčelare, ali i za sve građane o značaju pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi – istakla je Vidovićeva.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić, gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, predsednik Društva pčelara Beograda i direktor sajma Slobodan Čulić, predsednik Pčelarskog saveza Mađarske Tomaš Doža i predstavnici Udruženja pčelara Subotice.

Kako na je istako Pavle Anđelković, jedan od organizatora, na sajmu učestvuje 130 izlagača pčelinjih proizvoda i 40 izlagača pčelarske opreme. Pčelarska oprema će biti izložena od 30. 09. do 02.10.

Sajam nije samo prodaja meda i pčelarske opreme već je to mesto gde se svake jeseni pčelari sreću, razmenjuju iskustva, sklapaju nova prijateljstva i prave planove za budućnost. Sajam poseti oko 100.000 posetilaca, od čega je više od 20.000 pčelara.

Od učesnika sajma saznali smo da je ova godina bila dobra za pčelare, pčelari mogu da se pohvale prinosom a imaju i zaradu.

Cena meda je kao i prošle godine 1.200 dinara, osim meda može se kupiti polen, propolis, perga, med u saću,medovača, orahovača,  tu je i Veverko sa svojim kremom od lešnika i meda.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

18.07.2024.

Ocenjivanje meda

05.07.2024.

Šta veže sve pčelare u regionu

02.07.2024.

Pčelari do petka mogu da se prijave za subvencije po košnici

26.06.2024.

Za pčelarstvo 30 miliona dinara

24.06.2024.

Pojilo za pčele

17.06.2024.

Postavlja se platforma za kontrolu autentičnosti meda

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca