Odlična vinarija iz Župe

Tržac je malo župsko selo u kome je, verovatno, najveća koncentracija vinarija na jednom malom mestu. Među njima se nalazi i Vinarija Živkovića. Začetnik loze Živkovića u selu Tržac, Živojin Živković, potiče iz župskog sela Drenča u kome je od malena imao dodir sa vinogradom i vinom.

U dotadašnjim vinogradima Živkovića čokoti su uglavnom bili nekalemljeni.

Vinarija Živkovića danas raspolaže sa sudovima zapremine oko 31000l u svom podrumu i obradjuje vinograde pod površinom od oko 2ha. Najveći procenat sortimenta vinove loze uzgajane u našim vinogradima danas čini TAMJANIKA, ITALIJANSKI RIZLING, PROKUPAC, VRANAC i BOJADISER ŽUPSKI.

I evo danas spajamo tradiciju i stečeno iskustvo dugo oko 140 godina sa najnovijim trendovima i dostignućima u vinogradarstvu i vinarstvu sa nadom da nećemo izneveriti svoje očeve, dedove i pradede i da smo dostojni nositi njihovo prezime…

U svom vlasništvu imamo oko 2,5 hektara vinograda. Brižljivo gajimo sorte tamjanika, prokupac, italijanski rizling, vranac i bojadiser župski, ističe  Predrag Živković.

Trenutno u ponudi imaju tri vina dva bela i jedno crveno.

Imaju čistu tamjaniku, i  prokupac koji je ređen bez enzima, kvasaca, potpuno prirodno.

Podrum kojim raspolažu  ima kapacitet od nešto preko 30.000 litara. Tu neguju  sva njihova  vina, ali i porodičnu tradiciju dugu preko 140 godina.

Vina prodaju u Kruševcu, Beogradu, Aleksandovcu, Nišu, i po večim gradovima u Srbiji.

Vina iz vinarije Živkovića su na tržištu dostupna u bocama koje nose tri etikete. To su: Bela kap, Tamjanika bela kap i Prokupac crvena kap.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

12.06.2024.

Primena tečnih đubriva u vinogradarstvu

30.05.2024.

Čime zaštititi vinovu lozu

22.05.2024.

Prvi regionalni vinski festival „Pančevo Wine Weekend“

20.05.2024.

Srpska vina na sajmu u Londonu

13.05.2024.

Još jedan Festival vina u nizu

13.05.2024.

Sorta koja daje visokokvalitetna i vrhunska crvena vina

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca