Savo Pavičić: Sledeće godine 350 miliona dinara malim poljoprivrednim gazdinstvima

Sekretarijat za poljoprivredu Gradske uprave Grada Beograda predstavilja se po  sedmi put na 16. Sajmu etno hrane i pića, koji traje još danas.

Na izložbenom prostoru Grada Beograda predstavljaju  se eminentni poljoprivredni proizvođači sa teritorije Beograda, koji  izlažu  svoje proizvode. Želja je da se zajedničkim nastupom Sekretarijata za poljoprivredu i proizvođača sa teritorije grada, kao i brojnim prezentacijama i predavanjima promoviše i unapredi poljoprivredna proizvodnja grada Beograda, istakao nam je Savo Pavičić, sekretar za poljoprivredu.

Prema njegovim rečima, pre 20 godina Grad je ulagao oko 20 miliona dinara u poljoprivredu, dok je ove godine samo za podsticaje izdvojeno 240 miliona dinara.

Ove godine po njegovim rečima bilo je pet mera, i sve su realizovane,  sredstva su utrošena, tako da ćemo nastaviti sa tim. To su sredstva koja obezbeđuje isključivo Grad Beograd, pored subvencija koje daje resorno ministarstvo, a glavni cilj je da omogućimo mladim ljudima da ostanu na svojim gazdinstvima i nastave sa proizvodnjom. Na svim našim javnim pozivima prednost imaju mladi ljudi koji se bave poljoprivredom i organskom proizvodnjom, istako je Pavičić. 

Sekretarijat za poljoprivredu kako smo čuli dosta radi na edukaciji poljoprivrednika, kroz zimske škole sa Savetodavnim službama, a u decembru će organizovati tribune za  njihove konkurse, i saslušati poljoprivrednike.  Imaju dobru saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom gde imaju obuke što se tiče voćarstva, organske proizvodnje i pčelarstva. Ove godine su imali tri obuke, po pet dana.

-Grad Beograd učestvuje na tri sajma, na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, na Sajmu etno hrane i  pića i na Agro Belgrade. Grad omogućava besplatne štandove.

Naredne godine očekuje se  povećanje sredstava namenjenih podsticajima za oko 100 miliona dinara i ukupno će za ovu namenu biti utrošeno više od 350 miliona dinara namenjenih malim poljoprivrednim gazdinstvima.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.04.2024.

Javni pozivi za subvencije u oblasti poljoprivrede

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

29.01.2024.

Grad Beograd daje u zakup poljoprivredno zemljište

10.12.2023.

Nikola Nikodijević: Grad Beograd dinamično povećava subvencije za poljoprivednike

28.09.2023.

Besplatne obuke

02.03.2023.

Rakovčani mogu da se prijave za subvencije grada

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca