Savo Pavičić: Sledeće godine 350 miliona dinara malim poljoprivrednim gazdinstvima

Savo Pavičić sekretar za poljoprivredu
Savo Pavičić sekretar za poljoprivredu

Sekretarijat za poljoprivredu Gradske uprave Grada Beograda predstavilja se po  sedmi put na 16. Sajmu etno hrane i pića, koji traje još danas.

Na izložbenom prostoru Grada Beograda predstavljaju  se eminentni poljoprivredni proizvođači sa teritorije Beograda, koji  izlažu  svoje proizvode. Želja je da se zajedničkim nastupom Sekretarijata za poljoprivredu i proizvođača sa teritorije grada, kao i brojnim prezentacijama i predavanjima promoviše i unapredi poljoprivredna proizvodnja grada Beograda, istakao nam je Savo Pavičić, sekretar za poljoprivredu.

Prema njegovim rečima, pre 20 godina Grad je ulagao oko 20 miliona dinara u poljoprivredu, dok je ove godine samo za podsticaje izdvojeno 240 miliona dinara.

Ove godine po njegovim rečima bilo je pet mera, i sve su realizovane,  sredstva su utrošena, tako da ćemo nastaviti sa tim. To su sredstva koja obezbeđuje isključivo Grad Beograd, pored subvencija koje daje resorno ministarstvo, a glavni cilj je da omogućimo mladim ljudima da ostanu na svojim gazdinstvima i nastave sa proizvodnjom. Na svim našim javnim pozivima prednost imaju mladi ljudi koji se bave poljoprivredom i organskom proizvodnjom, istako je Pavičić. 

Sekretarijat za poljoprivredu kako smo čuli dosta radi na edukaciji poljoprivrednika, kroz zimske škole sa Savetodavnim službama, a u decembru će organizovati tribune za  njihove konkurse, i saslušati poljoprivrednike.  Imaju dobru saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom gde imaju obuke što se tiče voćarstva, organske proizvodnje i pčelarstva. Ove godine su imali tri obuke, po pet dana.

-Grad Beograd učestvuje na tri sajma, na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, na Sajmu etno hrane i  pića i na Agro Belgrade. Grad omogućava besplatne štandove.

Naredne godine očekuje se  povećanje sredstava namenjenih podsticajima za oko 100 miliona dinara i ukupno će za ovu namenu biti utrošeno više od 350 miliona dinara namenjenih malim poljoprivrednim gazdinstvima.

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Besplatne obuke

Sekretarijat za poljoprivredu održaće besplatne teorijske i praktične obuke za sve poljoprivrednike sa teritorije grada

Opširnije »

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca