Finansijska sredstva za poljoprivredna gazdinstava koja se bave stočarstvom

U okviru projekta ”Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede“Fondacija Ana i Vlade Divac osnovala je lokalni fond za opštinu Vlasotince. Namena fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima putem korišćenja finansijskih sredstava koja obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osnovan je u sklopu programa “Velika mala privreda” koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.

Namena fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima putem korišćenja finansijskih sredstava koja obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Fondacija Ana i Vlade Divac, a za koja se može aplicirati putem konkursa koji je otvoren do 28. marta 2023. godine i može se naći na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac ili na ovom linku.

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koja se bave stočarskom poljoprivrednom proizvodnjom. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3.000.000 dinara za 2023. godinu.

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opštinom Vlasotince organizuje info sesiju gde će biti predstavljen lokalni fond za opštinu Vlasotince. Info sesija će se držati 17. marta 2023. godine sa početkom od 10 časova u velikoj sali Skupštine Opštine Vlasotince, adresa: Trg oslobođenja broj 12, 16210 Vlasotince.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano