Beskamatni kredit za nabavku priplodnih životinja

Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Aranđelovac, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike sa teritorije opštine Aranđelovac da se prijave na konkurs za podsticajna sredstva iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u ovoj opštini.

Konkurs koji je otvoren do 5. aprila 2024. godine, raspisan je u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.

„Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 5 miliona dinara za 2024. godinu i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala. Posebno pozivamo žene i mlade koji su nosioci poljoprivrednih gazdinstava da se prijave i koriste podsticajna sredstva za razvoj svoje proizvodnje“ istakao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac i dodao da korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od  godinu dana.

Ovim povodom,  u petak, 22. marta 2024. godine biće organizovana info sesija u Narodnoj biblioteci u Aranđelovcu, na adresi Ljubićka 1, kada će biti predstavljeni lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede kao i sam konkurs i način apliciranja. Predstavnici Fondacije i opštine Aranđelovac ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike da prisustvuju info sesiji i da se prijave na konkurs kako bi dobili podsticajna sredstva i unapredili svoje gazdinstvo ili proizvodnju.

„Fond je fleksibilan, prilagođava se lokalnim razvojnim prioritetima i ostaje lokalnim samoupravama da ga razvijaju u narednim godinama kao dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede i prerade hrane. Fondove u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama formiraju opštine , koje zatim upravljaju fondom u skladu sa sopstvenim planom ruralnog razvoja. Fondacija Divac i USAID, razvoj fondova pomažu praktično, promotivno i finansijski u prvoj godini“ – dodao je Maraš.

Fond za podsticaj razvoja poljoprivrede i prehrambene proizvodnje u Aranđelovcu je sedamnaesti po redu, a osim ove opštine, od 2020. godine pokrenuti su fondovi i u Čajetini, Vranju, Prijepolju, Svrljigu, Ražnju, Užicu, Dimitrovgradu, Brusu, Velikom Gradištu, Novom Pazaru, Vlasotincu, Novoj Crnji, Velikoj Plani, Sjenici,Tutinu i opštini Lebane. U naredne tri godine u planu je osnivanje još 6 ovakvih fondova širom Srbije.

Konkurs se može pronaći na web sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac: Konkurs Aranđelovac.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.04.2024.

Pet miliona dinara za razvoj poljoprivrede

29.03.2024.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

30.01.2024.

Kakav je izvoz bio prošle godine

31.10.2023.

12. međunarodni dani energetike i investicija i Sajam ekologije

26.10.2023.

Beograd postaje novi centar u Evropi za spajanje kompanija i izlazak na ključna izvozna tržišta

13.06.2023.

Sporazum o partnerstvu potpisali Novosadski sajam i Projekat „Bolja energija“

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca