Donacije za učeničku zadrugu „Zmajevac“

U selu Kulina u blizini Aleksinca, realizovana je poseta Zadružnog Saveza  Srbije i Zadružnog Saveza  južne Srbije, vrednom nastavnom kolektivu i deci iz učeničke zadruge Zmajevac.

Prilikom posete, predsednik ZSS Nikola Mihailović,  i predsednik ZSJS Dejan Mitić, donirali su zadruzi knjige, 60 sadnica šljive za obnovu voćnjaka, mlin za mlevenje grančica od rezidbe, kompostere za biomasu i ručni alat. Uz savete inženjera voćarstva, deo dece je započeo sadnju šljiva, deo njih je bio zainteresovan za kompostiranje a najmlađi su sadili jagode.

Foto: Zadružni savez južne Srbije
Foto: Zadružni savez južne Srbije

Učenička zadruga Zmajevac je bila izlagač na međunarodnoj zadružnoj konferenciji u Nišu 15. marta, kada je izazvala oduševljenje prisutnih zadrugara iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.

Zadružni savezi će i u narednom periodu pomagati rad učeničke zadruge Zmajevac i drugih vrednih učeničkih zadruga. U planu je organizacija studijskih poseta zadrugama i još mnogo toga.

Zadružni savezi ovim gestom žele istovremeno da izraze i podršku aktuelnoj politici Ministarstva prosvete, zahvaljujući kojoj je formiran veliki broj učeničkih zadruga.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.07.2024.

Međunarodni dan zadrugarstva 102. po redu

19.04.2024.

Zemljoradnička zadruga „Lipovac“

18.03.2024.

Zadrugarstvo i njegov značaj za razvoj privrede Republike Srpske

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

25.01.2024.

130 godina zadrugarstva u Srbiji

02.12.2023.

Prof.dr Zoran Rajić: Najvažnije je da održimo proizvodnju maline

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca