Mallisa – lepota prirodne kozmetike

Maja Ćosić, iz Vrnajčke Banje,  posle završenog hemijskog fakulteta rešila je da da stečeno znanje iskoristi i da počne da pravi prirodnu kozmetiku. Poslovni plan je dugo spremala, vredno radila i počela je sa proizvodnjom prirodnih krema.

Mallisa kozmetika je nastala 2019. godine, spojem znanja i ideja.

“Od početka  se trudimo da vam prirodu približimo kroz naše proizvode, ali i da je zajedničkim snagama sačuvamo i brinemo o njoj. Naša pakovanja su EKO, moguće ih je reciklirati. To je naš mali doprinos očuvanju životne sredine i buđenju svesti kod svih naših potrošača. Prirodna kozmetika je uvek tražena, a kada je kvalitetna ljudi se uvek vraćaju po još, preporučuju prijateljima i to je ono što svedoči da imam kvalitetan proizvod” kaže nam Majina mama koja sa ćerkom uveliko radi u firmi.

U ponudi Mallisa  ima kreme od smilja, kamilice, sladića, ruže, aronije, zeolita, dezodoranse od ruža, mente, lavande, kao i sapune od kozijeg mleka, ruža i narandže, zeolita, aktivnog uglja, voska i meda,  imaju i losione, tonike….

“Za sve kreme koje pravimo koristimo pčelinji vosak koji nabavljamo od istog proizvođača jer se pokazao kao jako kvalitetan. Dodajem lanolin, razna ulja, sve zavisi koju kremu pravimo” kaže naša sagovornica, i dodaje: Zahvaljujući različitim aktivnim komponentama biljaka naši proizvodi dubinski neguju kožu, ne sušeći je i pomažući joj da dugo zadrži zdravlje, lepotu i savršen izgled.

Prirodni dezodoransi su popularni zbog činjenice da u svom sastavu nemaju brojne sastojke koji prodiru u kožu i dovode do poremećaja fukcionisanja organizma. Baziraju se na biljnim sastojcima. Uspešno neutrališu neprijatne mirise. Pogodni za oba pola tačnije za sve koji teže svesnoj nezi i očuvanju svog zdravlja.

Za blagodeti nevena svi znaju, krema od ove biljke odlična je za suvu kožu, odlično štiti od hladnoće u zimskim danima, a leti smiruje crvenilo od sunčanja. Krema za sva godišnja doba.

Tonik od matičnjaka se koristi za čišćenje, negu i hidrataciju kože. Smanjuje crvenilo, koristi se kao tonik za lice, za osvežavanje kože lica i tela. Veoma je blag i ne sadrži alkohol, pa svakodnevnom upotrebom neće iritirati i isušivati kožu. Naprskati ga na lice i dok je koža još uvek vlažna na lice naneti kremu.

“Posebno sam ponosna na kremu od kamilice, nju sam specijalizirala za psorijazu, ekceme i rozacee. Kako te bolesti nije moguće izlečiti, one mogu kvalitetno da se neguju, a ova krema to i omogućava. Za probleme sa staračkim pegama i ujednačenje tena odlična je krema od sladića. Preporuka je da se ona koristi tokom zime kako bi se koža na najbolji način spremila za letnji period i sunčanje”

Svoje proizvode prodaju na raznim manifestacijama, kao što su Ukus fest, Sajam hrane i pića, Sladak život, i manifestacije koje se održavaju u Vrnjačkoj Banji.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

28.06.2024.

Druga takmičarska izložba proizvoda pod nazivom “Crveno zlato Srbije

10.07.2023.

Smotra lepote života na selu

29.09.2022.

Manifestacija „Ukus fest“ za vikend u Vrnjačkoj Banji

07.07.2022.

Tradicionalno takmičenje orača „Prva brazda“

25.08.2021.

Pet miliona dinara za pomoć poljoprivrednicima

01.03.2018.

Duh tradicije – srce porodice Petrović

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca