Doživite Srem svim čulima od 1. do 3. septembra

Gastronomsko-turistička manifestacija Gastro Srem biće održana po šesti put od 1. do 3. septembra od 18 časova na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi.

Na ovogodišnjem Gastro Sremu predstaviće se oko 70 autentičnih gastro izlagača iz Srema i regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu.

Već tradicionalno, glumac Aleksandar Dunić u ulozi Sremca je zaštitno lice, a novina na ovogodišnjoj manifestaciji su gastro i travel blogeri koji će biti gosti i učesnici.

Organizator manifestacije je opština Stara Pazova pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Minastarstva turizma i omladine.

Cilj projekta je da se na kreativan i savremen način kroz raznovrsne programske celine predstave turistički potencijali , autentična sremačka atmosfera i kulturne vrednosti opštine Stara Pazova i Srema kao regije. Manifestacija umrežava i povezuje različite privredne grane i neprivredne grane te ih na taj način osnažuje i promoviše. Raznolikost sadržaja, dostupnost lokacije pružaju zabavu i pokrivaju interesovanja najšire populacije. Ipak akcenat kao ciljnu grupu potencijalnih posetilaca stavljamo na porodicu. Ovo je konzervativnija ciljna grupa, koja je fokusirana na uspostavljanje ravnoteže između slobodnog vremena za porodicu i prijatelje i poslovnog života, i to ih čini idealnom grupom. Njihov primarni cilj je porodičan dan i druženje. Društveno odgovorni- humani segment je jedan od bitnijih ciljeva društvenog delovanja, te kroz dva dana manifestacije javne ličnost uz pomoć domaćica festivala pripremaće i prodavati sremačke specijalitete koje će posetioci moći da kupe, a prikupljena sredstva doniraće se u humanitarne svrhe.

Za više informacija posetite zvanični sajt manifestacije: www.gastrosrem.rs.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

09.02.2024.

Manifestacija pod nazivom „Rumske priče o ljubavi i vinu“.

21.08.2023.

Gospojina u Novom Bečeju

11.07.2023.

Iz Srema nam stiže kukuruz šećerac

14.09.2022.

Kupusijada u Mrčajevcima

24.02.2022.

Sutra počinje Turijska kobasicijada

16.11.2021.

Dan mladog portugizera

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca