Otvoren poziv za mentorski program za žene sa sela

Projekat “Novo lice žene sa sela” ima za cilj da pruži podršku mladim ženama, Romkinjama i povratnicama u ruralnim delovima Srbije kroz korišćenje kapaciteta mreže Jezgro i mentorskog programa, koji promoviše rodnu ravnopravnost, jednake šanse za pojedince i osnaživanje žena i podizanja svesti o važnosti ženskog preduzetništva i njenog ekonomskog i ličnog rasta i razvoja.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržava se projekat “Novo lice žene sa sela” u organizaciji Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP a koji ima za cilj osnaživanje mladih žena, pripadnica etničkih manjina i povratnica koje žive i rade u ruralnim delovima Srbije i otvara se u drugoj polovini oktobra.

Mentorski program će trajato od oktobra 2023. do aprila 2024. online i uživo. Tokom ovih šest meseci rada sa mentorinama, mogu da očekuju:

– Šestomesečni mentorski rad sa izabranom mentorkom.

– Pristup mreži Jezgro.

– Pristup platformi za učenje, umrežavanje, rast i razvoj.

– Druženja onlajn i uživo.

– Dobru energiju.

– Posvećenost naših mentorki i želju da vam pomognu na vašem putu učenja, rasta i razvoja.

 

Svaka od odabranih učesnica biće povezana sa iskusnom mentorkom mreže Jezgro, koja će je voditi kroz šestomesečni mentorski proces i biti joj podrška na putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. Biće joj omogućen besplatan pristup bazi znanja kroz platformu koja će biti bogata edukativnim sadržajem, ali i napravljen predloženi plan učenja u zavisnosti od trenutnih potreba.

Prijava na mentorski program može da se popuni OVDE  do 30. septembra u ponoć. Nakon toga sledi proces selekcije kanditatkinja i uparivanja sa mentorkom. Prvi rezultati procesa selekcije biće objavljeni najkasnije do 10. oktobra.

 

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

11.02.2024.

Osnovan Evropski pčelarski savez – evo i zašto

25.12.2023.

Priručnik o sredstvima za zaštitu bilja u organskoj proizvodnji

23.09.2023.

U Vranju danas vrilo kao u košnici

16.05.2023.

Poljoprivreda, turizam i ekologija su razvojni prioriteti gradova i opština

15.12.2022.

Reciklažna zvona povećala sakupljanje staklene ambalaže za 90%

09.06.2022.

Deset gradova i opština dobijaju moderne planove razvoja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca