Stara planina na korak od vas! Poseti ,,Stara planina INFO“

Kako biste bili u korak sa dešavanjima na Staroj planini, upoznali lepotu prirode, znamenitosti, istorijske činjenice, ali i bili uvek uključeni u razvoj ove prelepe srpske planine, posetite sajt www.staraplanina.info.

Na ovom sajtu možete pronaći sve relevantne informacije o Staroj planini, uživati u predivnim fotografijama i video zapisima, te doživeti netaknutu prirodu na najbolji mogući način. Pored informacija, Stara planina INFO vam nudi i preporuke o smeštaju na planini, kao i sve bitne informacije koje su neophodne ukoliko prvi put dolazite na Staru planinu.

O Staroj Planini

Stara planina, poznata i kao Balkan planina, proteže se kroz istočnu Srbiju i zapadnu Bugarsku, stvarajući prirodnu granicu između ove dve zemlje. Ova planina je pravi raj za ljubitelje prirode, nudeći spektakularne pejzaže, bogatu floru i faunu, kao i brojne mogućnosti za avanturistički turizam.

Značajna Mesta na Staroj Planini

  • Babin zub: Jedan od najpoznatijih vrhova na Staroj planini, idealan za planinarenje i skijanje zimi.
  • Midžor: Najviši vrh Stare planine, popularan među planinarima zbog prelepih vidikovaca.
  • Jabučko Ravnište: Poznato po ski centru i odličnim uslovima za zimske sportove.

Opština Knjaževac

Opština Knjaževac se nalazi u istočnom delu Srbije i obuhvata veći deo Stare planine. Ovo područje je bogato kulturno-istorijskim nasleđem, sa brojnim manastirima, crkvama i arheološkim nalazištima. Knjaževac je poznat i po svojoj gostoljubivosti i lokalnoj kuhinji, što dodatno doprinosi atraktivnosti ovog kraja.

Blizina Značajnih Mesta

  • Pirot: Grad bogate istorije i tradicije, poznat po čuvenom Pirotskom ćilimu,
  • Zaječar: Grad u kojem se nalazi jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Srbiji, Felix Romuliana,
  • Sokobanja: Popularna banja poznata po termalnim izvorima i lekovitim vodama,
  • Svrljig: Mesto koje ima u ponudi lepe turističke lokacije među kojima su jedinstveni kotlovi u selu Niševac, na 5km od Svrljiga, ali i jedinstveni specijalitet ,,belmuž“ i autohtonu svrljišku pramenku…

Posetite www.staraplanina.info i saznajte sve što vas zanima o ovoj prelepoj planini, njenim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim znamenitostima i turističkim potencijalima. Stara planina vas čeka!

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca