Sajam torti, kolača i domaćih proizvoda – Bački Monoštor

Manifestacija sajam torti, kolača i domaćih proizvoda – Bački Monoštor biće održana 26. oktobra u Bačkom Monoštoru.

Cilj ovog skupa je predstavljanje i promovisanje veština žena iz Monoštora, kao i gostujućih udruženja žena iz svih naseljenih mesta sa teritorije grada Sombora.

UG „Podunav“ Bački Monoštor i ove godine organizuje omiljeni, najslađi sajam, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, u Monoštorskom Domu kulture.

Manifestacija okuplja majstorice torti, kolača, džemova, slanog peciva, ali i proizvođače najbolje domaće mlevene paprike, suhomesnatih proizvoda, pčelare, proizvođače vina i rakija, raznih domaćih đakonija, pa i ručnih radova. Kraljica Sajma svakako je čuvena doboš torta, ali za njom ne zaostaju ni „moderne“ torte i poslastice, za koje su recepti ipak nešto novijeg datuma.

U sklopu sajma, biće organizovana i izložba slika Marije Turkalj Matić, a svi posetioci moći će da se bolje upoznaju sa Bačkim Monoštorom kroz knjige Marije Šeremešić.

Vrata manifestacije biće otvorena za posetioce u 16h.

Sajmu će, istoga dana, prethoditi i promotivna šetnja šumom – UNESCO Rezervatom Biosfere „Bačko Podunavlje“ i tzv. „Evropskim Amazonom“, koja se realizuje u saradnji sa JP Vojvodinašume. Svi posetioci koji su zainteresovani da uživaju u bojama jesenje šume, mogu da prošetaju šetnom stazom „Štrbac“ (na putu između Bačkog Monoštora i Bezdana), polazak je u 13h sa početka staze.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca