Posetite još sutra ovaj Festival, možda vam i život bude slađi

Festival poslastica i slatkiša „ Sladak život“, održava se u  Delta City  od 21. do 23. aprila gde možete da uživajte u poslasticama koji će vaš život učiniti još slađim.

„ Ovo je peti po redu Festival, koji se održava jednom godišnje od 2018. godine. Na Festivalu uglavnom učestvuju  mali proizvođači,mala poljoprivredna gazdinstva i firme, koji predstavljaju premijum proizvode koji su slatki. Karakteriše ih visok kvalitet sirovina, mnogi od njih imaju svoje proizvodnje i plantaže, ističe Srba Jovanović, suosnivač  Festivala, i dodaje: Proizvodi su sa prvoklasnim sirovinama, proizvođači su sa svojim recepturama, i skoro svi proizvodi  su  zdravi. Tu su i slatkiši sa šećerom, ali i oni su kvalitetni za koje treba takođe puno rada, kao što su na primer salčici. Osnovne sastojci  zdavih slatkiša su  urme, jezgrasto voće….

Proizvodi koji se prodaju na Festivalu ne mogu se kupiti u maloprodajama, trgovinskim lancima, njihova proizvodnja je mala, ali su ipak oni razvili mrežu svojim stalnih kupaca.

Izloženo  je više od 200 vrsta poslastica: krupnih i sitnih kolača, torti, čokolada,  svilenih bombona, ćeten alve,  slatkih kremova, sladoleda, sutlijaša, ratluka, meda, medenjaka, čokoladnih suvih šljiva, baklava, urmašica, štrudli, vanilica, bakinog kolača…….

Tu su i hladno ceđeni sokovi od povrća i voća, smutiji, fermentovani probiotski busteri, sušene šljive i sušene kruške.

 

Nema slatkog Festivala bez korala. Svaki deo procesa proizvodnje Korale se odvija ručno. Od skupljanja i prebiranja lešnika još na plantaži leske, do pečenja i ljušćenja istog pre same upotrebe u procesu proizvodnje Korala. Nakon „sušenja“ Korala na sobnoj temperaturi, svaki Koral se ručno pakuje u kesicu, a nakon toga u jednu od poklon kutija. U ponudi trenutno imamo, Crne, Bele, Crvene i Ljubičaste Korale. Izaberite Vašu kutiju Čarolije.

Urmolada je istinski zdrav namaz koji predstavlja kombinaciju urmi sa drugim voćem. U sastavu nema dodatih šećera, nema aditiva, a nema čak ni konzervansa. Isključivo prvoklasno voće obrađeno na nižim temperaturama kako bi se sačuvala većina vitamina i minerala.

O  ostalim slatkim proizvodima pisaćemo narednih dana, a vama ostaje da posetite Festival, koji traje još sutra, možda vam i život bude slađi.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.10.2023.

Sajam torti i kolača

27.07.2023.

Madame Vanille radionica za kolače

04.05.2023.

Sitni kolači Cece sremice

11.02.2023.

Danas i sutra Delta City oaza hedonizma

16.03.2022.

Mladenkini kolači iz Arilja za čistu desetku

29.06.2021.

Korali čarolija ukusa

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca