Beskamatni kredit za nabavku priplodnih životinja

Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Aranđelovac, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike sa teritorije opštine Aranđelovac da se prijave na konkurs za podsticajna sredstva iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u ovoj opštini.

Konkurs koji je otvoren do 5. aprila 2024. godine, raspisan je u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.

„Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 5 miliona dinara za 2024. godinu i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala. Posebno pozivamo žene i mlade koji su nosioci poljoprivrednih gazdinstava da se prijave i koriste podsticajna sredstva za razvoj svoje proizvodnje“ istakao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac i dodao da korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od  godinu dana.

Ovim povodom,  u petak, 22. marta 2024. godine biće organizovana info sesija u Narodnoj biblioteci u Aranđelovcu, na adresi Ljubićka 1, kada će biti predstavljeni lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede kao i sam konkurs i način apliciranja. Predstavnici Fondacije i opštine Aranđelovac ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike da prisustvuju info sesiji i da se prijave na konkurs kako bi dobili podsticajna sredstva i unapredili svoje gazdinstvo ili proizvodnju.

„Fond je fleksibilan, prilagođava se lokalnim razvojnim prioritetima i ostaje lokalnim samoupravama da ga razvijaju u narednim godinama kao dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede i prerade hrane. Fondove u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama formiraju opštine , koje zatim upravljaju fondom u skladu sa sopstvenim planom ruralnog razvoja. Fondacija Divac i USAID, razvoj fondova pomažu praktično, promotivno i finansijski u prvoj godini“ – dodao je Maraš.

Fond za podsticaj razvoja poljoprivrede i prehrambene proizvodnje u Aranđelovcu je sedamnaesti po redu, a osim ove opštine, od 2020. godine pokrenuti su fondovi i u Čajetini, Vranju, Prijepolju, Svrljigu, Ražnju, Užicu, Dimitrovgradu, Brusu, Velikom Gradištu, Novom Pazaru, Vlasotincu, Novoj Crnji, Velikoj Plani, Sjenici,Tutinu i opštini Lebane. U naredne tri godine u planu je osnivanje još 6 ovakvih fondova širom Srbije.

Konkurs se može pronaći na web sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac: Konkurs Aranđelovac.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

28.07.2024.

Opština Svrljig prepoznala plasteničku proizvodnju kao potencijal razvoja poljoprivrede

22.04.2024.

Pet miliona dinara za razvoj poljoprivrede

29.03.2024.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

30.01.2024.

Kakav je izvoz bio prošle godine

31.10.2023.

12. međunarodni dani energetike i investicija i Sajam ekologije

26.10.2023.

Beograd postaje novi centar u Evropi za spajanje kompanija i izlazak na ključna izvozna tržišta

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca