Stočarstvo

Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.

20.01.2023.

Za pravilno razvijanje organa za varenje značajno je prihranjivanje jaradi suvom hranom. Prihranjivanje obično počinje između sedam četiri dana posle

17.01.2023.

Živina, prvenstveno kokoške koje se i najviše gaje kod nas, u principu nisu zahtevne za uzgoj. Treba im obezbediti uslove

16.01.2023.

U zavisnosti od broja jaradi potrebe za kabastim i koncentrovanim hranivima kod koza su različite. Za koze sa jednim jaretom,

10.01.2023.

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić upozorava da je neophodno staviti van snage Pravilnik o izmenama Pravilnika

04.01.2023.

Najosetljivijih faza u ishrani krava je odgoj i ishrana teladi. Novorođeno tele iako oteljeno sa četvoro komornim želucem, u početku

28.12.2022.

Kokošije đubrivo korisno je za biljke, a kao i ostala organska đubriva blagodet je za zemljište.Proizvedeni živinski stajnjak je odličan

20.12.2022.

Voda lošeg kvaliteta i nedovoljno vode mogu biti opasni po zdravlje životinja. Šteta je veća ako su uslovi držanja životinja

16.12.2022.

Muža krava se obavlja svaki dan, i to po pravilu dva puta dnevno. To znači direktni kontakt čoveka sa kravama.

15.12.2022.

Veliki značaj za uspeh proizvodnje kao činilac klime u objektima za gajenje svinja predstavlja temperatura. Pojedine kategorije svinja imaju različite

14.12.2022.

Uspeh u prezimljavanju ovaca zavisi najviše od kvaliteta pripremljene hrane i njenog pravilnog korišćenja. U toku zimskog perioda važno je

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca