Medveđa ima mnogo toga da ponudi

U gornjem toku reke Jablanice, na krajnjem jugu Srbije nalazi se Opština Medveđa. Pripada Jablaničkom okrugu i smeštena je između opština Kuršumlije, Bojnika, Lebana, Podujeva, Kosovske Kamenice i gradskog područja Prištine. Jedna je od najnerazvijenijih opština u Republici Srbiji. Prostire se na površini od 524 kilometra kvadratna, od čega poljoprivredno zemljište zauzima 45,9%, a šumsko 54,1% ukupne površine.

Prema poslednjem popisu, na teritoriji čitave Opštine živi 7.438 stanovnika, dok Medveđa, najveće naselje i opštinsko sedište, ima 3.236. Prosečna gustina naseljenosti je mala i iznosi 20 stanovnika po kilometru kvadratnom. Srpsko stanovništvo je sa udelom od 86,4% većinsko, zatim sledi albansko sa 7,1%.

U maju u Medveđi svečanom sednicom koja je održana u kulturnom centru obeležen dan ove opštine za koji je uzet dan oslobađanja ovog kraja u Drugom svetksom ratu.  Sednici je prethodio prijem za goste u kabinetu predsendika opštine Nebojše Arsića i puštanje za saobraćaj Nove zaobilaznice.
Nakon prijema zvanica u kabinetu predsednika opštine Nebojše Arsića usledilo je zvanično puštanje za saobraćaj ulice  Nova zaobilaznica u Medveđi. Vrpcu su presekli predsednik  Arsić i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.
Ova investicija je vredna 23 miliona dinara, od čega je Koordinaciono telo dalo 17 miliona a ostatak je uložila opština Medveđa. Ova ulica ima i savremenu led rasvetu i atmosfersku kanalizaciju. Ovo je prva od dve ulice koje smo planirali da uradimo u Medveđi“, rekao je prilikom puštanja za saobraćaj ove ulice Nebojša Arsić predsednik opštine Medveđa.
: Sa svečanosti dana Opštine
: Sa svečanosti dana Opštine

 

Ko je predsednik opštine Medveđa

Rođen je 1967. godine u Lebanu. Osnovnu i srednju školu završio je u Medveđi i Lebanu. 1992. godine završio je Medicinski fakultet u Nišu. Od 1993. godine zaposlen je Domu zdravlja u Medveđi. Specijalizaciju interne medicine završio je 2004. god, a 2006. magistarske studije. Od 2005. do 2007 godine bio je upravnik Doma zdravlja u Medveđi. Bio je dugogodišnji predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji. 2011. U Beogradu je 2011.godine  završio Master akademske studije drugog stepena na studijskom programu Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite. Odlukom Vlade 9. juna 2015. god postavljen je za Predsednika privremenog organa u Medveđi. Na lokalnim izborima novembra 2015. godine izabran je za predsednika Opštine Medveđa. Član je Srpske napredne stranke. Oženjen je i ima sina.

-Pored poljoprivrede koja nama spada u sam vrh privrednih delatnosti, imamo još i rudnik Lece i Sijarinsku banju, razvijen turizam i rudarstvo., istakao nam je Nebojša Arsić.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca