Napravite džem od kajsija

Potrebno je:

1 kg  kajsija
½ kg šećera
Sok od jednog limuna

Ilustracija: kajsije, foto: pixabay
Ilustracija: kajsije, foto: pixabay

 

Priprema:

Kajsije dobro oprati i izvaditi im koštice i odstraniti peteljke. Kajsije nije potrebno ljuštiti, jer im je korica jako tanka. U dublju šerpu s debelim dnom stavite kajsije. Preko kajsija istresite šećer i iscedite sok od jednog limuna. To će džemu dati svetlu boju i doprineti njegovom želiranju.Polako kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete glatku masu,nastavite stalno da mešate kako ne bi zagorelo,ukupno vreme kuvanja je oko dva sata,  a zatim dodajte sok od jednog limuna. Vrući džem sipajte u sterilisane tegle koje ste prethodno oprali i držali u zagrejanoj rerni oko 15 min.Kad kutlačom sipate džem u tegle,vratite ih još malo u rernu da se gore uhvati korica, a zatim dobro zatvorite.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca

Reklamni prostor