Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil:
500 g šećera
400 ml vode
250 g margarina
200 g čokolade
300 g oraha
300 g mlevenog keksa
2 zaleđene pomorandže
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Za II glazuru:
150 g šećera u prahu
2 kašike vruće vode
1 kašika soka od limuna
boju za kolače, naranđastu ili belu
Vodu i šećer kuvati dok ne proključa. Dodati margarin i čokoladu pa mešati dok se ne otope. Ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi dodati orahe, keks i rendane smrznute pomorandže. Filom premazati rozen kore i složiti ih jednu na drugu.
Posebno otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore.
Šećer u prahu sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte vrelu vodu, limunov sok i boju. Stavite preko čokoladnog sloja.