Nota hedonizma provučena kroz proizvode

Iz sirove prirode Elements pravi pun ukus i čist kvalitet sa visokom nutritivnom vrednošću. Srbija je još uvek neotkriveni dragulj među lovcima na tartufe. Misija Elements-a je učiniti ga poznatim, a našim kupcima ponuditi najkvalitetnije tartufe. Sa tim ciljem 2016. godine u Beogradu osnivamo firmu The Truffles Co. koju smo 2020. preimenovali u Native Food i Elements kao premium brand. Filozofija Elements-a je da spoji vrhunske sirovine i modernu tehnologiju uz minimalnu obradu, te tako sačuva kvalitet i obezbedi luksuz visokim udelom sirovina, priča nam Filip Sovtić i dodaje: proizvodi su od tartufa u sirovom i svežem stanju. Proizvodi su sa visokim sadržajem svežih tartufa, koje dostižu procenat do 30 odsto.

Tibor Štrajh
Tibor Štrajh

Proizvode prodaju i plasiraju isključivo kada je sezona, s druge strane proizvode i namaze, kremove od jezgrastog voća, jezgraste proizvode nabavljaju na teritoriji Srbije, i prerađuju tradiocionalnim tehnologijama, na kamenim mlinovima uz dodatak određenih sastojaka proizvode konditorske namaze visoke nutritivne vrednosti bez dodatka šećera.

Kompanija Nature food videla je priliku, da šumske proizvode i proizvode kojima je naša zemlja bogata, i cilju vraćanja tradicionalnog načina prerade vratimo na tržište i našim kupcima pokušamo da vratimo zdrav naćin života.

Proizodi se mogu naći u vinotekama, vinarija, proizvodima zdrave hrane.

Iskonski ukus začinjen sa modernim načinom života

Ako želite da okusite mističnost i luksuz, nudimo vam nezaboravno iskustvo kušanja tartufa u obliku putera, ulja ili carpaccia.  Za sladokusce smo pripremili magične čokoladne kremove punog ukusa sa akcentom na kvalitetu i velikom udelu lešnika, pistaća ili badema.

Da podsetimo. Tartufi, kao najskuplja jestiva gljiva na svetu, čuveni su po izuzetnom ukusu, ali i lekovitim svojstvima, pa su pronašli svoju primenu i kao lek za potenciju i vitalnost čitavog organizma. Aktivne materije tartufa deluju kao neutrotransmiteri i obnavljaju sive ćelije mozga. Poboljšavaju koncentraciju, pamćenje, sposobnost učenja i mentalne izdržljivosti. Iz tog razloga, tartufi se još nazivaju i “hranom za mozak”.

Jedan od razloga zašto su tartufi toliko cenjena namirnica u gastronomiji je to što se jako teško pronalaze i ne postoji mogućnost veštačkog uzgoja. Tartufi rastu samo na određenim područjima, ispod zemlje.

Doći do tartufa nije ni malo lako – u tom poslu biće vam neophodna pomoć svinja ili pasa koji su dresirani specijalno za taj zadatak. Vrlo specifičan miris tartufa će prirodno privući svinje koje ga pronalaze, dok su psi ti koji prolaze kroz obuku za pronalazak tartufa. Tartufi imaju vrlo karakterističnu aromu koja vrlo brzo ispari, zato je važno da njihov put od šume do vaše trpeze bude što kraći.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

10.10.2023.

Srbija je jedan od najbogatijih izvora belog tartufa na svetu

14.05.2018.

Iz ličnog iskustva: Kako započeti preradu tartufa

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca