Četrnaesti festival kulture, humora i zabave „Nušićijada“

I ovog avgusta Branislav Nušić korača ulicama Ivanjice, jer je gradić na Moravici tokom četiri dana domaćin mnogobrojnim glumcima, muzičarima i književnicima na 14.Nušićijadi, manifestaciji koja promoviše kulturu prošlih vremena.

Četrnaesti festival kulture, humora i zabave „Nušićijada“, biće održan u Ivanjici od 25. do 27. avgusta sa pretfestivalskim danom 24. avgustom,  kada je na programu Svečana akademija koja obeležava jubilej Nušićijade: 155 godina od prve čitaonice u Ivanjici i 100 godina od prvog izvođenja predstave „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića. I ove godine organizatori, opština Ivanjica, Dom kulture i TO Ivanjica, uz pomoć brojnih sponzora, pripremili su bogat kulturni, humoristički i zabavni program. “Viđeni ste u Ivanjici.

Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica  ističe da Ivanjica živi za Nušićijadu,i da se trude da odskoče od svih drugih koji rade brojne manifestacije.

“Nušičijadu radi jedan voloterski tim ljudi, na čelu sa nama koji smo trenutno na nekim pozicijama, lokalnoj samoupravi, Domu kulture, Turističkoj organizaciji, ali jedan tim ljudi koji je 2009. pokrenuo inicijativu za obnavljanje tog festivala koji su ostali tu I rade jedan ogroman posao. Ne samo sada, nego i tokom cele godine.

 

 

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

04.07.2023.

Jelena Tanasković: Razgovorom može da se reši problem

22.06.2023.

Ministarka poljoprivrede: Država mora zaštititi primarnog proizvođača

16.06.2022.

Nedimoviću dodeljeno priznanje grada

29.03.2022.

Biljana Petrović: Vodeća smo banka po broju i iznosu isplaćenih kredita

28.03.2022.

Ključevi za 12 poljoprivrednih mašina uručeni su vlasnicima

13.11.2021.

Poljoprivrednicima vredne donacije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca