Kada se krene iz Valjeva ka Loznici na 14 kilometru grada na Kolubari nalazi se selo Pričević. Meštani se uglavnom bave poljoprivredom, i to ovčarstvom. Otuda i nadaleko poznatat Festival jagnjećeg pečenja.
Pitali smo meštane koja je tajna pečenja iz ovog kraja i šta to privlači goste iz raznih krajeva da baš dođu ovde na ručak. „Pre svega, tajna je u kvalitetnom jagnjetu i procesu pečenja, odnosno umeću onoga koji peče da zna u kom momentu jagnje treba izvaditi iz furune. Jagnjad kupujem od ovdašnjih proizvođača. U pitanju je sjenička pramenka i to je dobra rasa, sve druge rase ovaca nisu za ovaj posao.“
Ove godine u Pričeviću su se okupila 22 izlagača sa više od 200 izloženih grla.
Pored ovčarske izložbe, održan je i Festival jagnjećeg pečenja. U takmičarskom delu učestvovalo je čak 70 takmičara. Prvo mesto pripalo je Aleksandru Lazareviću iz Brankovine, drugo mesto Miroslavu Petroviću iz – Donje Ljuboviđe, a treće mesto ekipi Ljubica i unuci iz Pričevića.
U sklopu pratećeg programa bilo je 45 izlagača koji su posetiocima ponudili brojne domaće proizvode.
Goste je u ime domaćina pozdravio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković:„Čast mi je da Vas pozdravim na 16. ovčarskoj izložbi i 5. Festivalu jagnjećeg pečenja. Ove godine tu su 22 izlagača i preko 70 takmičara . Želim Vam da uživate na ovoj manifestaciji koja je značajna za naš grad i koja iz godine u godinu treba da nastavi da se razvija“, rekao je Gojković.
Izložbi je prisustvovao i pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević koji je rekao da je sama izložba i festival ono što je Srbija i ono što treba da čuvamo. „Pre svega ovi krajevi gde su ljudi pošteni i vredni . Mnogo toga smo kroz prošlost pobedili i kroz mnogo muke sve je to izneo naš narod, a pre svega naš seljak . Zato pre svega treba da budemo složni jer jedino složni sve što je teško možemo da pobedimo. Država je tu uz vas i biće uz vas uvek samo da imamo sloge i razumevanja za bližnje, za komšije i sve druge ljude. Zato živeo Pričević, živelo Valjevo i živela Srbija!“ rekao je Bogićević.
Na ovogodišnjem Festivalu pečenje nije bilo jeftino pa se tako kilogram prasećeg pečenja prodavao po ceni od 2000 do 2500 , a jagnjeće od 2500 do 2800 dinara.