Tradicionalna manifestacija „Kobasicijada i kulenijada“ održaće se 26. aprila, u Baču.
Stanovnici Bača i gosti svake godine imaju priliku da prisustvuju izboru za najbolji kulen, kobasicu i slaninu, kao i takmičenju u pravljenju sveže domaće kobasice na licu mesta i izboru najbolje pečene kobasice.
Za sve takmičarske ekipe organizatori obezbeđuju pet kilogram mesa, creva, drva, stolove i klupe.
Iz Turističke organizacije Bač najavljuju odličan zabavni program uz živu muziku i kulturno-umetnički program
Naš kulen je proizveden od čistog mesa i čiste ljubavi.
Naša proizvodnja se bazira na jednostavnom i domaćinskom, tako reći paorskom domaćinstvu. Mi nismo industrizovali svoju proizvodnju nego smo želeli da zadržimo prvobitan kvalitet autohtonog domaćinskog proizvoda. Koristimo isključivo svoju ljutu papriku a od konzervansa koristimo isključivo običnu svakodnevnu “kuhinjsku so”. U našim proizvodima nema modernih industrijskih suplemenata. Tako da je naš proizvod potpuno prirodan.