Povrtarstvo

Ilustracija: brokoli, foto: pixabay

Kako da pravilno gajite kupusnjače

Zaštićeni prostor osigurava najintezivniju proizvodnju, kombinovanu proizvodnju, najbolje iskorišćenje, kontrola od bolesti i štetočina uz primenu biološke kontrole, a što osigurava i zdraviju hranu. U

Opširnije »
Ilustracija: crni luk, foto: pixabay

Evo kako da čuvate povrće

Dužina skladištenja pojedinih vrsta povrća je različita i zavisi od biljne vrste, procesa kroz koje je ono prošlo posle berbe i uslova skladištenja. Spoljašni faktor

Opširnije »
Ilustracija; bolesti povrća

Bolje sprečiti nego lečiti

Mnogo faktora utiče na pojavu truleži plodova povrća. Najčešće su to gljive, bakterije i virusi, ali i nepovoljni činioci spoljne sredine. Najzanačajniji prouzrokovači truleži od

Opširnije »

Kada se bere kupus

Kupus treba brati u trenutku pune zrelosti glavica. Zrele glavice su kompaktne i ne ugibaju se pod pritiskom prsta. Osim toga, stepen zrelosti može se

Opširnije »