Vinogradarstvo

Vinogradarstvo – Sve o vinogradarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

20.06.2022.

U poslednjoj trećini juna pristupa se poslu – kalemljenju. Vreme kalemljenja zavisi od područja, razvitka vinove loze, sorte i sl.

31.01.2022.

Tokom sajma koji je održan u Beogradu, održana je i panel diskusija na temu: Modernizacija srpske proizvodnje vina za veću

21.01.2022.

Pored generativnog načina razmnožavanja putem semena i kulture tkiva koja se primenjuju jedino u naučno-istraživačkim ustanovama kada se vrši stvaranje

17.01.2022.

Ledeno vino (Eisvein ili ice vine) je aromatično vino žute boje, specifičnog slatko-kiselog ukusa koje se tradicionalno dobija berbom i

05.01.2022.

Osnovni cilj i zadatak zimske rezidbe vinove loze je obezbeđivanje planiranog prinosa i kvaliteta grožđa. Takođe, stvara se i održava

22.12.2021.

Zbog pravnih normi koje ne vode računa o ekonomskim posledicama, domaći proizvođač vina ima trošak od 3,10 evra po flaši

14.12.2021.

Lozovača je proizvod alkoholne fermentacije kljuka grožđa posle odvajanja peteljke, a zatim destilacije na taj način celog prevrelog kljuka, bez

07.12.2021.

Mladom vinu je potrebna nega, kako bi na kraju dobili vino visokog kvaliteta. Nakon fermentacije proces nije završen, već sledi

18.11.2021.

Grožđe je voće koje se u najvećoj meri koristi u proizvodnji vina. Stoga je najveća proizvodnja grožđa bazirana na proizvodnji

15.11.2021.

Za sadnju vinove loze treba izabrati jesen ili rano proleće zavisno od pripremljenosti izabrane parcele, kao i od klimatskih i

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca