Vinogradarstvo

Vinogradarstvo – Sve o vinogradarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

05.08.2022.

Sa berbom grožđa počinje se nakon određivanja optimalne zrelosti grožđa i pripreme u tehničkom i

01.08.2022.

Zemljište, odnosno tereni koji su uspešno privedeni vinogradarskoj proizvodnji, mogu ali ne moraju, predstavljati optimum

14.07.2022.

U Nišavskom okrugu vinova loza se nalazi u fazi od početak dodirivanja bobica do faze

07.07.2022.

Tokom vegetacije izvodi se 2-3 zalamanja i pinciranja-zakidanja lastara. Pinciranje kod špalirskog gajenja loze najčešće

20.06.2022.

U poslednjoj trećini juna pristupa se poslu – kalemljenju. Vreme kalemljenja zavisi od područja, razvitka

31.01.2022.

Tokom sajma koji je održan u Beogradu, održana je i panel diskusija na temu: Modernizacija

21.01.2022.

Pored generativnog načina razmnožavanja putem semena i kulture tkiva koja se primenjuju jedino u naučno-istraživačkim

17.01.2022.

Ledeno vino (Eisvein ili ice vine) je aromatično vino žute boje, specifičnog slatko-kiselog ukusa koje

05.01.2022.

Osnovni cilj i zadatak zimske rezidbe vinove loze je obezbeđivanje planiranog prinosa i kvaliteta grožđa.

22.12.2021.

Zbog pravnih normi koje ne vode računa o ekonomskim posledicama, domaći proizvođač vina ima trošak

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca