Raška: Izađi mi na teglu

Ilustracija: ajvar, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: ajvar, foto: Domaćinska kuća

Poštovani ljubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave, na pomolu je početak još jedne takmičarske sezone jedinstvenog karavana “Izađi mi na teglu” koji najavljuje još više zabave i uživanja za sva čula.

Karavan je u prethodnih pet sezona obišao preko 130 gradova, a ove godine, 16.og septembra po prvi put dolazi i u opštinu Raška!

Gospodin Ajvar – specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, u šestoj sezoni izazvaće na teglu vrsne kulinare i prave gurmane u više od 30 gradova širom Srbije!

Okupi drage ljude i dokaži da si pravi majstor u spremanju ajvara! Prijavi svoju ekipu i pridruži se najvećem gastronomskom karavanu na Balkanu!

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine organizovan je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program. Pobednička ekipa plasira se direktno u finale.

Učešće ne zahteva plaćanje kotizacije, a takmičarima u svakom gradu sve je obezbeđeno. Učesnike očekuju uslovi koji se zaista ne sreću svaki dan: svaka ekipa ima svoj takmičarski štand opremljen Smederevcem za pečenje paprika i spremanje ajvara, stolovima, stolicama, raznim posudama. Svaka ekipa dobija i papriku u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, zatim tegle, drva, ulje, šećer i so. Takmičarske ekipe će zadržati celokupnu količinu ajvara koju spreme!

Takmičari moraju da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike, itd.

Za sve dodatne informacije i prijavu obratite se Turističkoj organizaciji Raška, telefon: 036/738 670, mail: marketing@raska-turizam.rs, marketing služba.