Predsednik Opštine Raška Nemanja Popović: Na sednici Kriznog štaba doneta naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola

Na osnovu hidrološke situacije, trenutnih vodostaja na rekama i stanja zaštitnih objekata proglašena je vanredna odbrana od poplava na rekama: Raška, Jošanica i Vidrenjak na Vodnoj jedinici “Ibar- Kraljevo, Novi Pazar“, sektor M.12, Bjelici, Moravici i Rzav na Vodnoj jedinici „Zapadna Morava – Čačak“ sektor M.13. na slivu reke Zapadne Morave i redovna odbrana na Vodnoj jedinici „Drina – Loznica“ sektor S.6 kod Loznice i na sektoru S.7. kod Ljubovije.

Vanredna situacija proglašena je u Prijepolju, Sjenici, Brusu, Kuršumliji, Prokuplju, Tutinu i u Novom Pazaru, gde spasioci i mešta i dalje tragaju za dve osobe koje je bujica ponela odronivši obalu na kojoj su pokušavali da ojačaju i spreče izlivanje reke.

Vanredna odbrana od poplava na snazi je na Vodnoj jedinici „Lim- Prijepolje“gde je reka Lim i dalje u porastu.

Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška, poplavljeno je industrijska zona, više prilaznih saobraćajnica, a ugroženi su i predškolska ustanova, sportski centri koji se nalaze nadomak reke, kao i autobuska stanica.

Predsednik Opštine Raška Nemanja Popović rekao je jutros reporteru RTS da je na sednici Kriznog štaba doneta naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola.

Povezano