Naslovna » Stočarstvo
Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.
23.08.2024.
U modernom ambijentu svog doma u Subotištu, Stefan Ristivojević, naočit mladić sportskog duha, zagriza sočan komad pršute koju drži u
08.08.2024.
Veliko povećanje mlečnosti kod krava dovelo je i do velikog smanjenja polodnosti kod tih grla. Na farmama sa izuzetno mlečnim
06.08.2024.
Kada je temperatura spoljne sredine iznad 24°C smanjuje se konzumiranje hrane i dolazi do opadanja proizvodnje mleka. Iz napred iznetog
19.07.2024.
Svinje su izuzetno osetljive na visoke temperature. Razlozi za ovu povećanu osetljivost u odnosu na druge životinjske vrste leže u
15.07.2024.
Šuštavac je akutna zarazna bolest ovaca starosti tri meseca, do dve godine. Oboljevaju još goveda i koze, svinje vrlo retko,
15.07.2024.
Za optimalan nivo konzumiranja obroka neophodna je zastupljenost suve materije u obroku od oko 50%. Medjutim to zavisi od gubitka
12.07.2024.
Početak laktacije ili rana laktacija predstavlja period prvih 60-70 dana nakon teljenja. Početak laktacije karakteriše brzo povećanje proizvodnje mleka čiji
10.07.2024.
Polna zrelost je period života kada životinjski organizam postaje sposoban da se razmnožava. Ovaj period nastaje kada životinja postigne određeni
02.07.2024.
Romanovska ovca je nastala u Rusiji sredinom 19. veka u dolini Volge u Jaroslavskoj oblasti. Naziv je dobila po okrugu
01.07.2024.
Jedan od najznačajnijih činilaca konfora i dobrobiti životinja jeste ambijentalna temperatura. Obezbeđenje optimalnih temperatura je važno i zbog dobrobiti i
Domaćinska kuća’’ internet portal osnovan je 2017. godine. Teme u našoj Domaćinskoj kući su prilagođene potrebama srpskih poljoprivrednika i potrošača uopšte.
Portal uspešno podiže i održava SimpleLook
Najčitanije kategorije