Stočarstvo

Stočarstvo

25/10/2017.

Koja su jagnjad najukusnija?

Jagnjeće i ovčije meso se smatra delikatesom zbog svog specifičnog ukusa i mirisa. U Srbiji se često sprema kao pečenje najčešće za slave i proslave, mada je pogodno...




Stočarstvo

23/10/2017.

Silaža za tov junadi

Savremeno govedarstvo ne može se zamisliti bez korišćenja silaže. Priprema ovog hraniva je dobro poznata poljoprivrednim proizvođačima, iako se radi o dosta složenim biohemiskim procesima. Cilj konzerviranja je...




Zašto se javlja hromost kod mlečnih krava?

Pored mastitisa i poremećaja u reprodukciji, hromost mlečnih krava predstavlja jedan od najčešćih razloga za isključivanje krava iz proizvodnje. Na povećanje rizika za nastanak hromosti mogu uticati greške...



Koja grla daju najviše mleka?

Postoje velike razlike u rasama u pogledu proizvodnje mleka i mlečne masti. Na našim prostorima gaje se dve rase. Jedna od njih je simentalska, odnosno domaća šarena rasa,...