Aleksandar Vučić: Pomoć hladnjačarima do polovine maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je  tokom posete Knjaževcu, da će država do polovine maja pomoći hladnjačarima, kako bi mogli u većoj meri da izađu u susret malinarima i višnjarima.

Vučić je u razgovoru sa proizvođačima višnje iz knjaževačkog kraja, tokom posete plantaži Boševo, najvećoj u tom kraju, kazao da zna da imaju problem sa hladnjačama, koje ne mogu da otkupe sve.

“Mi ćemo da nađemo neki način, ali da ne obećavam previše, jer sada imamo problem i sa malinom oko toga, pošto je dosta prošlogodišnjeg roda i više i maline zadržano kod hladnjačara, pa ne mogu nove kapacitete da iskoriste. Ali, pokušaćemo preko Poštanske štedionice da mi kao država subvencionišemo kredite i pozajmice hladnjačarima da bi oni bili u lakšoj sitauciji i da bi proizvođačima višnje i maline mogli da izađu u susret. To ćemo hitno da radimo”, istakao je Vučić.

On je dodao da će biti usvojena mera za tu vrstu pomoći u naredne dve do tri nedelje, kako bi se olakšalo i hladnjačarima i proizvođačima maline i višnje.

Kazao je da je cena prve klase višnje u Knjaževcu 60 dinara, a druge klase 40 dinara.

Meštani Knjaževca su mu rekli da se često suočavaju sa problemom da je veće ponuda od tražnje, ali i sa klasterskim udruživanjem hladnjačara.

“Koliko možemo ćemo pomoći i to ćemo hitno da uradimo, do 15. maja da uradimo i da malo lakše dišete ove godine”, poručio je Vučić proizvođačima višanja, tokom obilaska plantaže.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

18.04.2024.

Koliko košta proizvodnja jednog kilograma maline

06.03.2024.

Jelena Tanasković: Ministarstvo poljoprivrede je ove godine na vreme počelo da se bavi malinama

01.03.2024.

Malinari traže otkupnu cenu

21.01.2024.

Planirani podsticaji u poljoprivredi najveće za stočare

06.12.2023.

Predstavnici Uprave za agrarna plaćanja na 14. Stručno – edukativnom seminaru Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije

02.12.2023.

Prof.dr Zoran Rajić: Najvažnije je da održimo proizvodnju maline

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca