Marija Seočanac ide na svetsku smotru orača

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković ugostila je  Mariju Seočanac, mladu i perspektivnu takmičarku u oranju koja će ove godine, nakon više od decenije, predstavljati našu zemlju na revijalnom delu Svetskog takmičenja u oranju u Letoniji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansiraće ponovno učlanjenje Srbije u Svetsku oračku asocijaciju i pokriće troškove Marijinog putovanja u Letoniju, gde će od 7. do 15. oktobra biti održana svetska smotra orača.

Marija Seočanac dolazi iz mesta Novog Sela kod Vrnjačke Banje, student je Tehnološkog fakulteta i sa samo 23 godine pobedila je 40 orača u Srbobranu na domaćem takmičenju iz ove discipline.

Ministarka Tanasković je tokom susreta Mariji ponudila praksu i po završetku fakulteta stalno zaposlenje u Ministarstvu poljoprivrede, ističući da su nam upravo mladi, obrazovani i posvećeni kadrovi najpotrebniji.

”Marija je ponos ne samo svoje porodice, već i naše zemlje i pravi je primer mlade devojke koja je uspela da pobedi muške kolege u ovako zahtevnoj i specifičnoj disciplini”, izjavila je ministarka Tanasković i izrazila zadovoljstvo što će upravo Marija biti naš predstavnik prilikom velikog povratka Srbije na svetsko takmičenje u ovoj oblasti.

”Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je spremno da podrži svaku inicijativu i želju, pogotovo mladih i perspektivnih poljoprivrednika i finansijska podrška jeste najmanje što možemo da učinimo kako bi u daljem radu u što lepšem svetlu branili boje naše zemlje”, naglasila je Tanasković.

Učešćem Marije na ovoj manifestaciji, naša zemlja postaće ponovo član Svetske oračke asocijacije čime otvaramo put mnogim drugim mladim oračima da se takmiče na ovim i sličnim manifestacijama, zaključila je ministarka Tanasković.

Marija Seočanac se ovom prilikom zahvalila na podršci i ponudi za posao dodajući da nije mogla ni da pretpostavi da će joj oranje, kojim je počela da se bavi zbog porodične tradicije, otvoriti vrata Ministarstva poljoprivrede i doneti ovakvu značajnu mogućnosti za dalji angažman i usavršavanje.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

07.05.2024.

Aleksandar Martinović preuzeo dužnost ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od Jelene Tanasković

20.04.2024.

Novi Pazar: Dodeljena povelja ministarki Jeleni Tanasković

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

15.03.2024.

Jelena Tanasković: Naš jedini cilj je da potrošimo svaki dinar u cilju unapređenja srpske poljoprivrede

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca