Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Karavan „Najdomaćin“ stigao je danas u Mladenovac, a ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da su je tamošnji poljoprivrednici dočekali sa nekoliko predloga na kojima će krenuti da radi već od ponedeljka.

„Država je tu, uvek je bila i nadalje će biti zbog vas koji držite da imamo sigurnost u snabdevanju hranom što je u ovim izazovnim vremenima izuzetno bitno. Naša država je kroz istoriju postala poznata kao poljoprivredna zemlja to mora da vrati“, istakla je Tanasković.

Ministarka Tanasković je naglasila da joj je velika čast što prisustvuje ovom događaju, pre svega zbog onih 3.500 poljoprivrednika koji živi i radi na teritoriji Mladenovca i dodala da je reč o radnim ljudima koji tačno znaju šta im treba i imaju konkretne predloge.

„Ja insistiram da svaka grana krene prvo od primarnog poljoprivrednog proizvođača, i tako će ostati u budućnosti… Vi ste ti od kojih sve počinje i vi ste ti koji na kraju krajeva držite poljoprivredu Srbije. Ono što želim da vam kažem je da ćemo mi nadalje investirati više u poljoprivredu“, poručila je Tanasković.

Tanasković je primetila da na teritoriji Mladenovca ima puno gazdinstava a malo grla – prosečno po gazdinstvu manje od 12 krava i 6 svinja i zamolila poljoprivrednike tog kraja da šire proizvodnju i da se unapređuju.

„Ja vas molim i obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije, ona može biti samo veća i imati veći obuhvat“, zaključila je Tanasković.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.Ukupno 11 vrednih novčanih nagrada.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

 

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

 

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

07.05.2024.

Aleksandar Martinović preuzeo dužnost ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od Jelene Tanasković

20.04.2024.

Novi Pazar: Dodeljena povelja ministarki Jeleni Tanasković

19.04.2024.

Najdomaćin: Prilika za dobru zaradu

18.04.2024.

Vina sa dušom iz vinarije „Srž“

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca