Vinogradarstvo

Vinogradarstvo – Sve o vinogradarstvu na jednom mestu! Najnovije vesti, saveti i informacije o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

21.09.2021.

Da bi se dobilo kvalitetno vino proces tehnologije proizvodnje počinje još od berbe. Plodove jabuke treba koristiti samo ako su

01.09.2021.

U prvoj polovini septembra trebalo bi završiti kalemljenje voćaka očenjem na spavajući pupoljak. Beru se zimske sorte jabuka i krušaka

01.09.2021.

Savremeno vinarstvo podrazumeva upotrebu pomoćnih sredstava, i zato je kvasac u širi obavezna mera u postupku dobijanja visoko kvalitetnih vina.

23.08.2021.

Na području delovanja RC Leskovac, zasadi vinove loze se nalaze u fazi od početak šarka do faze šarak bobica (BBCH

11.08.2021.

U narednom periodu kreće se sa berbom grožđa i proizvodnjom vina. Pre početka berbe veoma je važno pripremiti prostorije i

05.08.2021.

Berba vinskog grožđa obavlja se u jednom navratu, pri čemu se svaka sorta bere posebno. Radi se po lepom i

19.07.2021.

Poštovani poljoprivredni proizvođači, ukoliko imate proizvodnju grožđa i želite da unapredite svoje poslovanje, odnosno da proizvodite vino za tržište potrebno

24.06.2021.

U toku starenja vina dolazi do reakcija kondenzacije između antocijana i tanina. Reakcijama kondenzacije nastaju obojene kombinacije koje su stabilnije

15.06.2021.

Posle velikog uspeha prvog i drugog izdanja manifestacije, Wine Garden ove godine održan je 12. i 13. juna, poštujući sve

07.06.2021.

Po izgledu filoksera je slična biljnim vašima, odrasla jedinka je mala vaš dužine 0,7-1,4 mm žuto-smeđe boje, a po morfološkim

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca