Stočarstvo

Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.

28.01.2022.

Glavni nusproizvod govedarske proizvodnje je stajnjak. On može biti čvrsti ili tečni. Čvrsti stajnjak predstavlja mešavinu fecesa, mokraće i prostirke,

27.01.2022.

U uslovima, gde će se nalaziti veći broj životinja, svrstanih u pojedine grupe, obrok se sastavlja na osnovu prosečne životinje

25.01.2022.

Osnovna karakteristika ishrane suprasnih krmača je ravnomerna ishrana tokom celog perioda suprasnosti s nešto povećanim obrocima u zadnjoj trećini suprasnosti.

21.01.2022.

Do 22. februara stočari iz Vojvodine mogu konkurisati za sufinansiranje nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka.

17.01.2022.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje

17.01.2022.

Ovo je najvažniji period ishrane jagnjadi iz više razloga. Tada jagnjad putem visokog sadržaja imunoglobulina stiču imunitet koji je veoma

14.01.2022.

Poznata je u narodu kao: „padanje s’nogu“, ona se skoro svake godine pojavljuje u nekim područijima zemlje, nanoseće velike ekonomske

11.01.2022.

Ishrana i način držanja ima veliki uticaj na zdravlje i produktivnost odraslih ovaca. U zavisnosti od prirodnih uslova i područja

11.01.2022.

Veliki značaj za uspeh proizvodnje kao činilac klime u objektima za gajenje svinja predstavlja temperatura. Pojedine kategorije svinja imaju različite

10.01.2022.

Osnovna karakteristika ishrane suprasnih krmača je ravnomerna ishrana tokom celog perioda suprasnosti s nešto povećanim obrocima u zadnjoj trećini suprasnosti.

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca