Stočarstvo

Stočarstvo je jedna od dve osnovne grane poljoprivrede koja se bavi uzgojem domaćih životinja u svrhu dobijanja proizvoda i sirovina za ljudsku upotrebu (hrana, koža, vuna, perje). Kako se „stokom“ uglavnom smatraju goveda, ovce, koze i svinje, stočarstvo u užem smislu bi označavalo uzgoj ovih životinja.

04.10.2021.

Svinjci za tov traže dosta čista svetlosti ali i dobru ventilaciju.Kod nas se svinjci za tov svinja i prasadi grade

28.09.2021.

Na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sitnu živinu izložila je jedino farma NP Panić trejd iz Beograda. Ova

23.09.2021.

Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Denis Kučević kaže da je kvalitet goveda dobar ali da je korona uticala

14.09.2021.

Telad su u prvih 10-15 dana najosetljivija i prijemčiva na razne bolesti. Pored ishrane, u prvim danima života najveći uticaj

30.08.2021.

Uspesi u uzgoju ovaca i proizvodnji ovčijeg mesa i mleka direktno zavise od ishrane, kvaliteta hrane i od uslova u

26.08.2021.

Za razliku od divljih, domaće koze u održavanju papaka računaju na vlasnika-farmera. Ako papci nisu redovno održavani postaju predugi a

26.08.2021.

Mlečna groznica krava (pauerperalna pareza ili porođajna hipokalcemija) je akutni poremećaj mineralnog metabolizma. Javlja se sa početkom laktacije koju prati

25.08.2021.

Polnu zrelost junice tovnih rasa postižu za 8 do 12 meseci života, mada ona može da varira od četvrtog do

16.08.2021.

Mleko i mlečni proizvodi su idelna hrana za ljudsku upotrebu, međutim mleko je i idealno stanište za razne mikro organizme

13.08.2021.

Termin „alkaloza rumena“ koristimo u slučajevima u kojima je došlo do alkalizacije ruminalnog sadržaja (kada je pH iznad 7) uzrokovana

Reklamni prostor

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca